top of page

ПРОЖЕКЦИИ:

 

15 април (петък) - Дряново (18:30 ч. - Народно Читалище "Развитие-1869)

16 април (събота) - Трявна (18:00 ч, - Читалище "Пенчо Славейков 1871")

17 април (неделя) - Плачковци (16:00 ч. - Народно Читалище "Пробуда-1924")

18 април (понеделник) - Горна Оряховица (18:00 ч. - Младежки дом)

 

1951 година, началото на "Студената война". На една разпасана гранична застава, формално охраняваща запечатана нацистка уранова мина, пристига нов командир - лейтенант Кралев, със семейството си. Синът му, Михаил, е само на 10, но бързо се адаптира към суровите военни условия, за разлика от майка си, Цурка, която мечтае за лукса на градския живот. Лейтенант Кралев веднага въдворява желязна дисциплина в личния състав, но още на следващия ден в заставата започват да се случват потресаващи убийства.

Режисьор и сценарист: Максим Генчев, Продуцент: д-р Златина Филипова, Асоцииран продуцент: Десислава Ковачева, Оператор: Христо Генков, Художник: Николай Нинов, Костюми: Николай Николов, Музика: Мартин Любенов, Звук: Барк Медия

В ролите: Симеон Филипов, Цветомир Ангелов - Цуки, Десислава Чутуркова, Ивайло Аспарухов, Евгени Будинов, Матей Генчев, Цветомир Нечев, Златка Керемедчиева и др.

 

Пътуващото кино на  Live 7 TV започва своята обиколка в страната. На 15-ти април (петък), точно седем години след като телевизията реализира първото живо излъчване по интернет на концерт от България, започват и първите прожекции на филми в различни български градове. Филмът, с който стартира пътуващото кино е "На педя от земята". Лентата, чиято премиера бе на 8-ми април е и първия български филм със световно разпространение. Режисьорът на филма - Максим Генчев, както и продуцентите от "Амрита Арт" са ни добре познати от тяхната предна продукция - "Дякон Левски". 

Ето и списък на първите прожекции в страната:

 

15 април (петък) - Дряново (18:30 ч. - Народно Читалище "Развитие-1869)

16 април (събота) - Трявна (18:00 ч, - Читалище "Пенчо Славейков 1871")

17 април (неделя) - Плачковци (16:00 ч. - Народно Читалище "Пробуда-1924")

18 април (понеделник) - Горна Оряховица (18:00 ч. - Младежки дом)

22 април, петък - 18:00 ч. ЕЕТ - Откриване

24 април, неделя - 17:00 ч. ЕЕТ - Закриване

 

Live 7 TV ще излъчи на живо от Двореца на културата в Перник единадесетото издание на Международния конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти.

Екипът на Live 7 TV и MediaTeam™ ви пожелава ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

 

Live 7 TV ще излъчи на живо заключителния концерт от десетото издание на Международния конкурс „Франц Шуберт“. Осемдесет и девет млади музиканти от девет държави участват в тазгодишното издание на конкурса, организиран от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ - Русе.

 

1 декември - 18:30 ч. ЕЕТ

20 септември, неделя

11:30 ч. - Първа възрастова група

14:30 ч. - Втора възрастова група

16:00 ч. - Вокални формации

19:30 ч. - Гала-концерт

 

Със специалното участие на симфоничния оркестър на Live 7 TV

Почина големият български цигулар проф. Георги Бадев, съобщи БНР.

Георги Бадев е роден през 1939 г. във Видин. След обучението си в Интерната за даровити деца завършва Музикалната академия в София при проф. Владимир Аврамов. Става лауреат на престижния конкурс „Кралица Елизабет“ в Брюксел през 1959 г., което поставя началото на международната му кариера и му носи специализация в САЩ при знаменития цигулар Исак Щерн. На свой ред проф. Бадев предаваше вдъхновението и опита си на студентите в Музикалната академия "Проф. Панчо Владигеров" в София и в Мусашино Академия в Токио.

ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ!

Тазгодишното второ издание на Националния конкурс за изпълнители на българска популярна песен "Планински славей" - Плачковци 2015 ще е със специалното участие на симфоничния оркестър на Live 7 TV с диригент Григор Паликаров. Конкурсът, който ще се проведе на 20-ти септември е с председател на журито - Маргарита Хранова и отново ще бъде излъчен на живо по интернет.

 

http://www.planinskislavey.com/

29 април - 19:30 ч. ЕЕТ - Откриване

8 май - 19:30 ч. ЕЕТ - Заключителен концерт (пиано)

9 май - 19:30 ч. ЕЕТ - Заключителен концерт (цигулка)

 

За поредна година зрителите на Live 7 TV ще могат да гледат на живо от Шумен откриването и двата заключителни концерта на Международния конкурс за пианисти и цигулари - "Панчо Владигеров"

1/2

Please reload

bottom of page